Årlig innkalling

Undersøkelse og forebyggende tannpleie

Noe av det viktigste vi som tannhelseforetak driver med er å forebygge skade på tenner og tannkjøtt. Vi anbefaler våre pasienter jevnlig kontroll av tenner og tannkjøtt hos tannlege/tannpleier, slik at eventuell sykdomsutvikling blir oppdaget på et tidligst mulig stadium og kan følges opp av en av våre tannleger.

Ved kontroll hos en av våre tannleger/tannpleiere blir det foretatt en klinisk og røntgenologisk undersøkelse av tenner, tannkjøtt og munnslimhinner. I tillegg fjernes plakk, tannstein og utvendige misfarginger gjennom puss og evt. air-flow. Sistnevnte er en ny variant av puss der tennene saltblåses rene for brunt belegg og misfarginger på en meget skånsom måte.

Det er viktig å huske på at grunnlaget for en god tannhelse starter tidlig og oppnås best gjennom de daglige hygienetiltak, som riktig pusseteknikk ved børsting av tenner, bruk av tanntråd, tannstikker og/eller mellomromsbørster og fluorskylling. Mye av ansvaret for en sunn tannhelse hviler altså på pasienten selv.

Utsendelse av årlig/halvårlig innkalling kan avtales. Du vil da få en innkalling på sms på mobiltelefon 3-4 uker før timen og 24 timer før timen din.