Kirurgi

Visdomstennene er de siste tennene som bryter frem, men slett ikke alle mennesker får disse tennene. Noen mangler anlegg til visdomstenner, mens hos andre kan de ligge innkapslet i kjevebeinet hele livet.

Problemene med visdomstenner oppstår som regel i tilfeller der visdomstennene har en beliggenhet som gjør at det blir betennelse i tannkjøttet rundt tannen. Det kan gi hevelse og kan oppleves som smertefullt. Andre årsaker til at de må fjernes kan være plassmangel eller feil posisjon. Det er også vanlig med hull i visdomstennene og ofte ser vi at en visdomstann forårsaker skader på tannen foran.

Visdomstennene i overkjeven kan som oftest fjernes ved en enkel tanntrekking. Det er vanligvis nesten ikke plager i de påfølgende dagene. I underkjeven fjernes visdomtennene enten ved en enkel tanntrekking eller ved kirurgisk tanntrekking, avhengig av visdomstannens form og posisjon i kjeven.

Vi har lang erfaring i fjerning av visdomstenner.

Vi gir deg råd om hva vi synes vil være best for deg og vektlegger at du som pasient skal ha minst mulig ubehag – både under og etter inngrepet.

I noen tilfeller kan det i etterkant være aktuelt med behandling i form av betennelsesdempende og smertestillende medikamenter.